پاورپوینت بررسی معماری استادیوم واندا متروپولیتن توسط Cruz y Ortiz Arquitectos
معماری استادیوم واندا متروپولیتن در سال 2017 افتتاح شد ، واندا متروپولیتن توسط Cruz y Ortiz Arquitectos یک استادیوم جدید را برای باشگاه Atlético de Madrid فراهم می کند و امکانات قبلی خود در همان سایت را با ظرفیت میزبانی از 70،000 تماشاگر گسترش می دهد.
یک سال از زمان افتتاح آن ، توسط نشست جهانی فوتبال به عنوان "بهترین استادیوم جهان" معرفی شد و بعداً در سال 2019 میزبان بازی آخر لیگ قهرمانان یوفا بود.
واندا متروپولیتن مانند بسیاری از استادیوم های معاصر ، در حاشیه شهری مادرید قرار دارد. بدون داشتن محیطی فوری ساخته شده ، از هر طرف قابل مشاهده و ورود است. چمباتمه ، ترکیب یکدست و اندازه بی نظیر آن به ناچار معماری تحمیل شده را ایجاد می کند. این ساختمان از دو عنصر تشکیل شده است: کاسه بتونی سنگین که بر روی آن یک سقف کششی سبک به نظر می رسد شناور است ، بدون اینکه بتواند غرفه های زیر را پناه بگیرد. این عناصر کاملاً جداگانه خوانده می شوند ، تقریباً در تقابل با یکدیگر کار می کنند - کاسه ای حجیم و بی دست و پا است ، در حالی که سقف به زیبایی از بالا بالا می رود. از لحاظ سبکی یک جفت جالب است؛ تقریباً می توان فرض کرد که هر قسمت متعلق به دوره دیگری است ، یا می توان آن را به یک معمار متفاوت نسبت داد.
با حرکت از قسمت بیرونی به قسمت داخلی ، گردش خون از قسمت زیرین صندلی کاهش می یابد و قوس های زیر ساختار بتونی بزرگ کاسه ایجاد می کند. یکی از زیبایی های معماری ورزشگاه ها این فضاهای داخلی داخلی است که در آن واقعیت مادی ساختارهای حماسی آنها فاش می شود. ما با مهندس ساختمان در داخل "شکاف" فرم ورزشگاه در تماس هستیم.
ورزشگاه هایی برای مکان های دیدنی آیینی ایجاد شده و باقی مانده اند. آنها به عنوان یک شکل فضایی ، مردم را به روشی بسیار خاص جمع می کنند. بدن ها یک فضای بسته و بسته را اشغال می کنند و به یک جمعیت همگن به ظاهر بی پایان کمک می کنند. کاسه یک تجربه منزوی و خارق العاده را ایجاد می کند - فضای رویدادی که از محیط پیرامون خارج می شود ، که در آن ما کاملاً محصور هستیم. در واندا متروپولیتنو ، یک چشمه مرکزی بزرگ بر فراز زمین قرار دارد و آسمان ها را در بالا قاب می کند و تماشای ورزشی را به یک تجربه تقریبا مذهبی می کشد. حلقه بیضوی عظیم چشمگیرترین عنصر استادیوم است که به راحتی از طریق حلقه دو کششی معلق و کابلهای تابشی به پرواز در می آید.