مقاله معرفی سیستم (LSF)
تاریخچه:
–سابقه استفاده از این سیستم در ساختمانهای تجاری و اداری به دهه ۵۰ میلادی بازمی گردد.
–از اوایل دهه ۹۰ میلادی، پس از تشکیل انجمن مهندسین سازه های نورد سرد و تدوین و تصویب آیین نامه های مربوطه و وارد شدن در استانداردهای IBC و UBC، استفاده از این سیستم در بناهای مسکونی، تجاری و اداری نیز با استقبال گسترده ای مواجه شد و تا امروز نیز با روند فزاینده ای ادامه دارد.
nمعرفی سیستم:
سیستم ساختمانی قاب فلزی سبک ( LSF ) با استفاده از ورقهای فولادی گالوانیزه نازک (۵/۰ تا ۲ میلیمتر) فرم داده شده در حالت سرد به همراه گچبرگ و عایق معدنی میباشد. عناصر فولادی در این سیستم بعنوان عناصر باربر و غیر باربر مورد استفاده قرار می گیرند. گچبرگ ها بعنوان پوشش و عایق حرارتی و صوتی نیز جهت کنترل حرارت و صوت قابل استفاده است.
روش ساخت با استفاده از Stud و Runner :
شیوه ساخت و ساز این سیستم به صورت خشک با استفاده از اتصالات پیچی ، و به روش تولید صنعتی است. با استفاده از این سیستم ساختمان با کاربری مختلف و در طبقات متعدد ساخته میشود و از مزایای زیست محیطی این سیستم بهره میگیرند.
آیین نامه ها:
کلیه مراحل طراحی و محاسبه سازه ها بر اساس آیین نامه IBC و استاندارد AISI می باشد که این آیین نامه ها با توجه به قوانین ساختمانی کشور ایران نیز قابل قبول است.
مقاله معرفی سیستم (LSF)
nموارد استفاده از سیستم:
–خانه های ویلائی
–ساختمانهای طبقاتی
–ساختمانهای تجاری و اداری
–ساختمانهای ورزشی و آموزشی
–واحدهای صنعتی سبک
–واحدهای پیش ساخته
–احداث نیم طبقه در داخل بناها
–افزایش اشکوب بر روی ساختمان های موجود
–مقاوم سازی ساختمانهای موجود
مزایا:
–مقاومت در برابر زلزله
–سرعت اجرای زیاد
–سبکی وزن ساختمان
–کاهش هزینه ساخت
–امکان مدولار و استاندارد کردن و پیش ساخته کردن پانل ها
–وجود مواد اولیه در داخل کشور
–صرفه جویی در مصرف انرژی
–سهولت اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی
–امکان تولید قطعات در محل اجرا
–سهولت نگهداری و تعمیرات
–تطابق با آیین نامه های رایج ساختمانی
nمواد اولیه تولید داخل
ماده اولیه برای تولید مصالح این سیستم ورق گالوانیزه در ضخامتهای مختلف است که علاوه بر واردات فراوان از روسیه، اوکراین، ژاپن و … به تازگی خط تولید آن با کیفیت قابل قبول، در داخل کشور نیز راه اندازی شده است.
مقاومت در برابر زلزله
اسکلت بناهای ساخته شده با این سیستم بدلیل کاهش وزن چشمگیر سازه، و نیز انسجام مناسب سازه، ایستایی مطلوبی در برابر زلزله از خود نشان میدهد.