پاورپوینت بررسی بیوگرافی و آثار و نظریات داریوش بوربور
داریوش بوربور (به فارسی: داریوش بوربور، زادهٔ ۲۸ آوریل ۱۹۳۴)، معمار، شهرساز، طراح، مجسمهساز، نقاش، محقق، و نویسنده ایرانی-فرانسوی است.در سال 1963، Borbor شرکت خود را با نام Borbor Consulting Architects, Engineers, Planners شهر تاسیس کرد. او در سال 1976، کنسرسیومی متشکل از چهار شرکت مشاوره تخصصی، Sphere Iran را راهاندازی کرد و طرح جامع ملی محیطزیست برای ایران را پیشنهاد کرد.[4] در سال 1992، او پژوهشکده و کتابخانه مطالعات ایران (RILIS) را ایجاد کرد که ریاست آن را بر عهده دارد.
بوربور به طور گسترده به عنوان یکی از معماران آوانگارد جنبش مدرن در ایران شناخته می شود؛ پیشگام شهرسازی مدرن، که برخی از او به عنوان «پدر شهرسازی مدرن» نام برده می شوند. و یک شخصیت کلیدی در ارتقا و ایجاد شورای عالی شهرسازی (1966، فارسی: شورای عالی شهرسازی). آنتونی کرافت، منتقد معماری سوئیسی، او را به عنوان «یکی از مبتکرترین معمارانی که شاید در راه خلق سبک معماری ایرانی قرن بیستم است» توصیف کرد.و منتقد معماری فرانسوی میشل راگون او را به عنوان «معمار» تعریف کرد. در جستجوی سبک معماری مدرن ایرانی».او برنده بسیاری از مسابقات و دریافت جوایز و جوایز بینالمللی متعددی از جمله جوایز بینالمللی طلای مرکوری از ایتالیا، 50 معمار برجسته جهان از دومین سالانه معماری جهانی بلگراد، و جایزه سلطنتی پهلوی است.
اوایل زندگی
تهران 1966، بازدید شاه ایران و ملکه فرح از شورای عالی شهرسازی; هویدا (نخست وزیر)، بادی (رئیس HUPC)، ضیایی (سناتور)، ایرانپور، بوربور (مشاور برنامه ریزی شهری) حضور دارند.
داریوش بوربور در آوریل 1934 به دنیا آمد. پدرش غلامحسین خان بوربور (به فارسی: غلامحسین خان بوربور)، یکی از مدیران شعبه ایرانی شرکت سابق نفت انگلیس و ایران (AIOC)، نماینده کنگره، سفیر بزرگ ایران بود. و یکی از اعضای موسس لژ بزرگ ایران است.[20] بوربور تحصیلات ابتدایی خود را در ایران گذراند. در سیزده سالگی برای تحصیلات متوسطه خود به انگلستان رفت و پس از آن گواهینامه عمومی تحصیلات خود را از دانشگاه کمبریج (1952)، لیسانس معماری (1958) و کارشناسی ارشد طراحی شهری (1959) دریافت کرد. هر دو از دانشگاه لیورپول. سپس به سمت تخصص در معماری مناطق گرم خشک در دانشگاه ژنو (1961) زیر نظر معمار و شهرساز فرانسوی اوژن بودوین رفت.
فهرست
داریوش بوربور؛ پدر شهرسازی نوین
طرح نوسازی اطراف حرم امام رضا
جوایز و افتخارات
سبک معماری
معماری
تئاتر
نقاشی
داریوش بوربور
اتفاقی که باعث شد به معماری روی بیاورند