پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری اسلامی
معماری اسلامی به سبکی از معماری اطلاق می شود که به عنوان تجلی کالبدی اصول اسلام توسط محمدیان (مردم با ایمان اسلامی) در قرن هفتم ایجاد شد، سنتی که تا به امروز ادامه دارد. ساختمانی که بیشتر با معماری اسلامی پیوند خورده است، مسجد یا عبادتگاه مسلمانان است.
اما معماری اسلامی ساختمانهای سکولار و مذهبی را در بر میگیرد، از جمله همه چیز، از مساجد، قلعهها، کاخها، مقبرهها، و ساختمانهای عمومی مانند مدارس گرفته تا سازههای مقیاس کوچکتر از جمله فوارهها، حمامهای عمومی و سازههای خانگی.
معماری اولیه اسلامی متاثر از سبک های موجود مانند معماری رومی، بیزانسی و ایرانی بود. با گسترش معماری اسلامی از خاورمیانه در سراسر جهان، به ویژه به مکان هایی مانند آسیا، تحت تأثیر معماری چینی و مغول قرار گرفت.
معماری اسلامی در بخشهایی از اروپا نسخهای از معماری اسلامی است که توسط مسلمانان شمال آفریقا که شبه جزیره ایبری و بسیاری از جزایر مدیترانه غربی اطراف آن را فتح کردند و این سبک را طی صدها سال سلطنت توسعه دادند، توسعه یافت. نمونه های برجسته بسیاری از این سبک را می توان در اسپانیا یافت. در اواسط قرن نوزدهم، یک جنبش احیا شامل آثار معمار کاتالانی آنتونی گائودی بود که آثارش بسیار تحت تأثیر سبک اسلامی در اسپانیا بود.
فهرست مطالب
روند شكلگيري مجموعه بناهاي مذهبي و غيرمذهبی
اردبيل: بقعة شيخ صفيالدين اردبيلی
چينی خانه
شهيدگاه
ری: مجموعه حضرت عبدالعظيم
مشهد: مجموعه حرم حضرت رضا (ع)
قزوين: شاهزاده حسين
بسطام: مجموعه بناهاي مذهبی
مناره مسجد
گنبد غازان خان
امامزاده محمد
برج كاشانه
مدرسه شاهرخيه
تربت جام
كاشان: مجموعة باغ و كاخ فين
ساري: مجموعه بناهاي فرحآباد
شيراز: مجموعة وكيل
جاده تهران – قم: حرم حضرت امام خميني (ره)