پاورپوینت تحلیل و بررسی هندسی خانه بروجردیها
بخشی از مطالب:
خانه بروجردی ها متناسب با خصوصیات اقلیمی و شرایط آب و هوایی منطقه کویری کاشان طراحی و ساخته شده، به گونه ای که در گرمای شدید تابستان هوای خنک و بسیار مطبوعی از طریق بادگیرهای واقع در بالای پشت بام به صورت طبیعی و دائمی به زیرزمین ها سرازیر شده و در آنها جریان می یابد. خانه بروجردی ها به طور کلی شامل دو بخش بیرونی و اندرونی است که سر در اصلی و هشتی ورودی بین این دو بخش مشترک است.
پاورپوینت تحلیل و بررسی هندسی خانه بروجردیها ۱۱۴ اسلاید قابل ویرایش ,از میان آثار مرتبط با معماری قدیم شهر آنچه تمامی گردشگران را بسوی خویش میکشاند خانه های آن است. از آن روی که خانه جزیی از جریان زندگی روزمره تمام مردمان است، رؤیت خانه های قدیم جالب و جذاب است. خانه نمادی از آرامش و مکانی برای زندگی است وبرای مردمان از هر فرهنگ که باشند دارای مفهومی نسبتا مشترک است، خانه اما جز محل زندگی گاه مکانی برای تجارت، کسب وکار وبرگزاری مراسم وآیین ها بوده است. از نمونه این خانه ها میتوان به خانه بروجردی ها اشاره کرد.
تاریخچه خانه :
زمانی که مرحوم حاج سیدحسن نطنزی(مشهوربه بروجردی)تاجرمعروف فرش کاشان دخترهمکارش مرحوم حاج سیدجعفرنطنزی رابرای پسرخودسیدمهدی خواستگاری کرد،خانواده دختر(که درخانه فعلی طباطبایی های کاشان زندگی می کردند) ساخت خانه ای درشان وموقعیت اجتماعی شان رابرای محل زندگی دخترشان شرط این ازدواج قراردادند.
خانواده بروجردی ازمعروف ترین معمارشهر(استادعلی مریم کاشانی)درخواست کردند که خانه موردنظررابسازد.استاد بعدازبه پایان رساندن سفت کاری خانه برای انجام نازک کاری وتزیینات ازبرجسته ترین هنرمندان نگارگرشهردعوت به عمل آورد.واین هنرمندان داستان هاوروایات عاشقانه خمسه نظامی وهفت پیکرجامی رادرجای جای طاق هاورواق ها به تصویرکشیدند.ساخت این خانه حدود۱۸سال توسط۲۵نفرمعماروهنرمندبه طول انجامید.ودرزمان حکومت ناصرالدین شاه ۱۲۸۰ ۱۲۹۲ساخته شد.واکنون حدود ۱۳۰ سال از عمر این خانه سپری شده.
روش کار استاد علی مریم کاشانی این گونه بوده که ابتداماکت ساختمان موردنظررامی ساخته وپس ازتاییدطرح توسط کارفرمانسبت به ساخت آن اقدام می کرده.تیمچه امین الدوله وخانه طباطبایی از آثاراوست.وی این خانه را باالهام ازشیوه معماری اصیل ایرانی ساخته است.
فهرست:
معرفی کاشان
سابقه تاریخی سیلک
وجه تسمیه کاشان
موقعیت ارتباطی
موقعیت جغرافیایی
وضعیت اقتصادی
پیشینه فرهنگی
مذهب
زبان
آب و هوای کاشان
مشاهیر کاشان
خانه بروجردی ها
تاریخچه خانه
خصوصیات خانه های قدیمی در اصفهان
فضاهای اقلیمی در معماری ایرانی
حیاط نارنجستان
گودال باغچه
سرابستان
زمستان نشین
تابستان نشین
بهار خواب
اتاق کرسی
پایاب
حوض خانه و سرداب
اتاق بادگیر
شرح پلان خانه بروجردی ها
تقسیمات خانه بروجردی ها
بخش بیرونی خانه بروجردی ها
بخش اندرونی خانه بروجردی ها
تامین نوردرخانه بروجردی ها
موقعیت فعلی و مشخصات پلاک ثبتی اثر
تاریخچه و وجه تسمیه اثر
مشخصات اثر- بنا
نوع بهره برداری اثر
شرح وضعیت موجود خطرپذیری و دلایل آسیب های وارده
تجزیه و تحلیل نمای اصلی
مصالح مورد استفاده درخانه بروجردی ها
تزیینات داخلی درخانه بروجردی ها