پیش در آمدی بر تحقیق پیش رو:
سعی بر آن شده است تا اطلاعاتی, در حد توان, از تاسیسات هوشمند در تحقیق حاضر جمع بندی نماییم و برای رسیدن به این خواسته ازروش مطالعه ی کتابخوانه ای استفاده کردیم . و نهایتا به چند روش کار آمد و نودر این عرصه رسیده و آنها را معرفی کرده ایم که امید است مفید واقع شود.
نکات مهم و استراتژي هاي مناسب برای پیاده سازی هوشمند سازی در تاسیسات:
− خاموش و روشن کردن تجهیزات بر اساس جداول زمانبندي کارکرد.
یا بهره برداري از تجهیزات در صورت نیاز و ضرورت. Lock out −
(Resets). بهره برداري از مي نیمم ظرفیت مجاز در بهره برداري از تجهیزات−
که موجب قطع برق تجهیزات در صورت Demand Limiting محدود کردن تقاضا یابارگذاري بیش از حدود تعیین شده، خواهد شد.
− مانیتورینگ وضعیت تجهیزات توسط اپراتورهاي آموزش دیده و بهره برداري از
دادهها در رفع مشکلات تجهیزات و بررسي عمکلرد موثر آنها
سیستم آبفشانی خودکار:
-این سیتم ها سیستمهای مجتمع فرونشانی آتش اند که از منبع تامین آب ,شبکه ای از لوله ها ,کله گی های آب فشان و اجزای دیگر تشکیل می شوند و هدف از نصب انها فرو نشانی خود کار اتش در جایی از ساختمان است که در آن ها دما یا دود به میزان از پیش تعیین شده ای رسیده باشد .
- آب فشان:
آب فشان بخش اصلی سیستم آب فشان خودکار است . اب فشان آب را با الگوی خاصی تخلیه می کند تا اتش را خاموش یا مهار کند .
هر کله گی اب فشان از سه جز اصلی :یک نازل ,یک آشکار ساز گرماو یک هادی الگوی پاشش آب تشکیل می شود.آشکار ساز گرما با پیوندی زود گداز از یک الیاژ اوتکتیک ساخته می شود که به عوض ان که به تدریج نرم شود نقطه ی ذوب مشخصی دارد.وقتی دمای این پیوند به نقطه ی ذوب الیاژ می رسد فشار آب ان را در هم می شکند و نازل را می گشاید.آشکار ساز با حباب شکستنی شامل یک حباب شیشه ای است که بخشی از آن با مایعی پر شده است که در گرما منبسط می شود . در دمایی معین ,این مایع حباب را می شکند و نازل رامی .گشاید
-چون آب فشانها باید در فضای مورد محافظت نمایان باشند ,انها را به شکلهای مختلف می سازند تا با روشهای مختلف ساخت هم خوان باشند و از لحاظ زیبایی شناسی مطلوب جلوه کنند .
الگوی پاشش اب فشان می تواند الگویی متقارن با نا متقارن , ذرات ریز مه مانند و یا قطره های آب باشند .اب فشانها را می توان به صورت معلق , رو به بالا ,هم سطح با سقف ,تو رفته در سقف پنهان در سقف یا روی دیوار نصب کرد .
-آبفشانها را با رنگ رمز گذاری می کنند تا بتوان انها را شناسایی کرد .آب فشانهایی که در گستره ی دمای معمولی کار می کنند در فضاهایی با کاربری معمولی نصب می شوند و آب فشانهای کستره ی متوسط در موتورخانه ها نصب می شوند و اب فشانهای با دمای گستره ی بالا را در جاهایی نصب می کنند که دمای محیط به نقطه ی ذوب پیوند زود گداز نزدیک است.
انواع سیستم ابفشان خود کار
دو نوع عمده ی این سیستم ها:
1- سیستم تر ,لوله ی تر ,ضدیخو حلقه ی بسته ی آب گردشی
2- سیستم های خشک, لوله خشک , پیش کنشی ,سیلابی و سیستم مرکب خشک
-سیستم لوله ی ترسیستم لوله کشی است که در ان اب فشانها تحت فشار آب قرار دارند. به طوریکه وقتی در نتیجه ی گرمای آتش باز میشوند ,بلافاصله آب از آنها خارج می شود
-سیستم ضد یخ ,سیستم لوله ی تر حاوی محلول ضد یخ است و در محیط هایی نصب می شود که در معرض خطر یخ بندان قرار دارند .
-سیستم حلقه ی بسته ی آب گردشی نوعی سیستم لوله ی تر است که اتصالات آن در برابر آتش محفوظ نیستند و به
صورت حلقه ی بسته ای است که اب مورد استفاده برای سرمایش گرمایش در آن گردش می کند.
-سیستم لوله ی خشک , شبکه ی لوله کشی با هوای فشرده پر می شود .فشار هوا مانع از ورود هوا به بخشی از لوله کشی میشود که پس از شیر کنترلی به نام شیر لوله –خشک قرار دارد .وقتی فشار هوا در دهانه ی آبفشان آزاد میشود
آب به داخل سیستم جاری میشود و از آب فشانهای بازبیرون میباشد.
-سیستم پیش کنشی سیستم آب فشان لوله خشکی است که با هوا پر شده است و یک سیستم اشکار سازتکمیلی دارد که در همان محل نصب می شود .سیستم آشکار سازی شیری را باز میکند و در نتیجه آب وارد سیستم شده از هر آب فشانی که باز باشد بیرون می پاشد .