پاورپوینت بررسی مبانی علمی معماری پایدار
بخشی از مطلب
امروزه مصرف انرژی درساختمان ها (گرمایش ، سرمایش وروشنایی) حدود 35% کل مصرف انرژی را شامل می شود. بنابراین بوضوح دیده می شود که صنعت ساختمان مسئولیت عظیمی در تصویر انرژی متعلق به این ملت برعهده دارد ومعماران در لحاظ نمودن حفاظت از انرژی در طراحی هم مسئولیتی بزرگ داشته وهم فرصتی مناسب در اختیار دارند.
گرمایش ، سرمایش وروشنایی ساختمان ها نه تنها از طریق تجهیزات نه تنها از طریق تجهیزات مکانیکی ، بلکه بیشتر از آن از طریق طراحی کالبد ساختمان انجام می پذیرد. تصمیمات در طراحی که بر نحوه تنظیم شرایط محیطی در این موارد تاثیر می گذارد در بیشتر موارد تاثیری سترگ بر فرم وزیبایی شناسی معماری نیز دارد.
بنابراین مهندسان معمار از طریق طراحی فرصتی را بدست می آورند که همزمان ، نیاز خود به بیان زیبایی را ارضا کرده وساختمان ها را نیز به گونه ای موثر گرم، خنک وروشن سازند.
هنگامی که مهندسان معمار طراح نمای ظاهری یک ساختمان را آغاز می کند در حقیقت به طور همزمان طراحی گرمایش ، سرمایش وروشنایی آنرا نیز آغاز نموده است. به دلیل این رابطه جدایی ناپذیر میان ویژگی های معماری وگرمایش وسرمایش وروشنایی ساختمان ها می توانیم بگوییم که تنظیم شرایط محیط عامل شکل دهنده فرم در معماری می باشد. تنها از طریق طراحی معماری است که ساختمان ها می توانند به گونه ای پاسخگو به محیط ، گرم وروشن گردند. اهمیت این موضوع در فصل بعد با نگرش بر پایداری تشریح خواهند گشت.
از آنجا که گرمایش ، سرمایش وروشنایی ، نتیجه بکارگیری انرژی می باشد بسیار اهمیت دارد که با انواع انرژی آشنا شویم. در این فصل در ابتدا به معرفی منابع انرژی با تاکید بر انرزی های تجدید پذیر وپایدار پرداخته ودر ادامه راهکارهای علمی در باب استفاده از انرژی های تجدید پذیر جهت دستیابی به معماری پایدار در نتیجه ی رویکرد چهار مرحله ای گرمایش ، سرمایش وروشنایی بیان می شود.
و......