پاورپوینت بررسی روش های پیشنهادی برای بهینه سازی انرژی در ساختمان
خانه هاي ايراني هر سال بيش از يك ميليارد دلار اتلاف انرژي دارند. انجام اقدامات بهينه سازي در بخش ساختمان تا سال 1390 مي تواند موجب يك صرفه جويي 7 ميلياردي شود.
از آنجايي كه حدود 50درصد انرژي سالانه منازل صرف گرمايش مي شود، مي توان مصرف انرژي و هزينه هاي گرمايش منزل در زمستان را با جلوگيري از نفوذ هواي گرم به خارج تا حد زيادي كاهش داد.
50 درصد تلفات حرارتي ساختمان هايي كه عايقكاري نشده اند، ناشي از پوسته خارجي، شامل ديوارها، سقف و كف ساختمان است . منافذ و شكاف هاي موجود در عناصر ساختمان ها از قبيل درها، پنجره ها و كانال كولرها نيز تا 30 درصد انرژي گرمايي منازل را هدر مي دهند.
براي كاهش تبادل حرارتي، اگرچه چاره اصلي، نصب پنجره هاي دو جداره استاندارد است، اما استفاده از درزگيرهاي اسفنجي و لاستيكي موجود در بازار در پنجره هاي معمولي ،مي تواند نقش موثري در اين زمينه ايفا كند.
انتخاب سيستم هاي گرمايشي مناسب، متناسب با واحدمسكوني، بهره گيري از ترموستات و انتخاب وسايل خانگي كه استاندارد معيار مصرف انرژي در آن رعايت شده باشد نيز در كاهش مصرف انرژي موثر هستند. مصرف بي رويه انرژي در داخل كشور مشكلات جدي اقتصادي و تخصيص يارانه هاي سنگين را به دنبال دارد و اين امر باعث مطرح شدن طرح واقعي كردن قيمت سوخت شده است. در حال حاضر بيش از 60 درصد از سوخت كشور در بخش تجاري و مسكوني مصرف مي شود كه اين رقم، سالانه 10درصد رشد دارد. مردم بايد قبل از اينكه سوخت به قيمت واقعي برسد، به فكر جلوگيري از اتلاف انرژي در ساختمان ها و تاسيسات باشند و با بهره گيري از عايق ها مانع از اتلاف انرژي شوند.
در روش ساخت و ساز سنتي، ديوارهاي قطور مانع از اتلاف حرارت مي شد، اما امروزه روش سنتي در دنيا منسوخ شده و از فن آوري هاي روز در اين زمينه استفاده مي شود كه متاسفانه در ايران به دليل ارزان بودن سوخت، اين مسئله رايج نيست. براساس برآوردهاي اقتصادي، استفاده از عايق در ساخت و ساز، ممكن است يك تا
5 درصد قيمت تمام شده يك واحد مسكوني را در برگيرد، اما اين ارقام در قبال آسايش و رفاه خانواده و صرفه جويي در سوخت براي خنك كردن يا گرم كردن خانه ها قابل مقايسه نيست.
با اجراي راهكارهاي ساده در واحدهاي مسكوني در حال ساخت و ساخته شده، از اتلاف ميزان قابل توجهي انرژي جلوگيري كرده و با اين كار، زمينه هاي حفظ سرمايه هاي ملي را فراهم كنيد.
فهرست مطالب
مقدمه
روش های پیشنهادی برای بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان
استفاده از عایق حرارتی در پوسته خارجی ساختمان
سمت قرار گرفتن پنجره ها
استفاده از پنجره با شیشه های دو جداره و قاب استاندارد
استفاده از سقف کاذب
مصرف انرژی در ساختمان ها
کاربرد بتن اسفنجی و مواد کامپوزیت
در عایقکاری حرارتی در ساختمانهای مدرن
فرآیند اتوکلاو به محصول مقاومت و استحکام میدهد :
بلوکهای ساختمانی AAC:
ویژگی محصول
وزن سبک
فرآوردههای حرارتی
عایق حرارتی
اینرسی حرارتی
مقاومت در برابر آتش
بلوکهای حرارتی AAC
آینده روشن
مواد کامپوزیت
ساختار مواد کامپوزیت
خواص مواد کامپوزیت
مواد کامپوزیت در ساختمان
نتایج
هزينه هايي براي كاهش اتلاف انرژي
سه راهكار بهينه سازي مصرف سوخت
افزايش بازدهي با دوجداره ها
ذخيره 30 درصدي با فن آوري نوين
اجبار قانوني ذخيره انرژي
صرفه جويي و حفظ سرمايه هاي ملي
نشانههاي وجود نقص در كانالها
كانالهاي آسيب ديده و پاره شده يا از هم جدا شده
كانالهاي بن بست
كانال بازگشت ناكافي
شواهد ديگري دال بر نشت كانالهاي رفت و برگشت
براي اندازه گيري ميزان انتقال حرارت از يک ساختمان دو روش وجود دارد
اقدامات بهينه سازي در طراحي تاسيسات ساختمانهاي نوساز
ب) عايق بندي حرارتي كانالهاي هوا
شيشهي دو جداره در ساختمان
استفاده از انواع يراق آلات
ساير ويژگيهاي در و پنجره u.P.V.C
منابع