دانلود,پاورپوینت بررسی مطالعات معماری سبز,pptx
مقدمه ای بر معماری سبز
رشد فزاينده جمعيت جهان آثار اساسي واغلب فاجعه آميزي بر زيستگاههاي طبيعي كره زمين داشتهاست. مصرف بي رويه انرژي، تخريب جنگلها وانقراض گونههاي گياهي و جانوري از پيامدهاي آن است. چارلز جنكز در آخرين فصل كتابش اين مسئله را خاطر نشان ميسازد كه نابودي زمين توسط ما منجر به نابودي 27000 گونه زيستي در يكسال ميشود يعني هفتادوچهار انقراض در يك روز و يا سه نابودي در يك ساعت! مدارك جديدتري براساس مجله تايم مورخ 31 ژانويه 2000، اين تعداد را بالاتر نشان ميدهد يعني صدها انقراض در يك روز!
گرم شدگي كره زمين، نازك شدن لايه ازن بعلت استفاده از انواع آلاينده ها، افزايش آلودگي محيط زيست و انقراض گونههاي زيستي همه و همه با هم ميآميزند تا ضرورت بوم شناسي و مسائل زيست محيطي را براي آينده قابل پيشبيني گردانند. بطوريکه پيشي گرفتن خاكستري در برابر جهان سبز آينده، قابل تأمل ترين مسئله قرن حاضر به شمار مي آيد.
بسياري بر اين باورند كه رشد بي رويه جمعيت منجر به شهرنشيني و در نتيجه مصرف بيش از حد و غيرمسولانه انرژيهاي فسيلي شدهاست؛ فعاليتهای انسانی در کره زمين از يک سو به دليل استفاده از منابع به شيوه کنونی فرصتها وامکانات نسلهای آينده را به خطر انداخته، از سوی ديگر شهرها را که جايگاه اصلی فعاليتهای انسانیاند و بزرگترين مصرفکننده منابع طبيعی نيز به شمار میآيند را مورد تهديد جدی قرار دادهاست.
در حال حاضر توجه به توسعه پايدار از جمله مواردی است که بسياری از متخصصان بر آن توافق دارند؛ طبق اين نظريه رسيدن به بالاترين درجه پايداری در شهرها امری حياتی است. اينطور به نظر ميرسد كه توسعه پايدار و مفاهيم آن به خوبي بااهداف و مقاصد معماري و شهرسازي نوين سازگار بوده، ميتواند به عنوان عاملي موثرجهت تحقق اهداف پايداري مطرح شود. البته پايداری شهری تنها مربوط به مقولات زيست محيطی نیست بلکه رسيدن به پويايی اقتصادی محيط زيست قابل زندگی و برابری اجتماعی از جمله موارد مهم ديگر در اين زمينه به شمار میآيند؛ درکل توسعه شهری پايدار را میتوان به عنوان توسعهای تعريف کرد که سلامت اجتماعی واکولوژيکی بلند مدت شهرها را بهبود می بخشد.
دهه 70 را مي توان دهه آگاهي يافتن از بحران هاي زيست محيطي ناميد كه عكس العمل هايي را در دنيا ايجاد كرد كه توسعه پايدار يكي از آنهاست. توسعه پايدار كه در دهه 70 مطرح شد، حاصل شناخت عميق نسبت به محيط پيرامون بوده است. از آنجا كه طبق آمار، 50 درصد ذخاير سوختي در ساختمان ها مصرف مي شود، لذا جست وجوي راه حل اساسي براي اين معضل بديهي مي نمايد.
تعريف توسعه پايدار:
واژه «پايدارSustainable» از ريشه کلمه لاتين Subtenir گرفته شدهاست و به معنی بالاتر نگهداشتن و یا از پايه و زيربنا نگهداشتن است. اصطلاح پايداري براي نخستين بار در سال 1986 توسط كميته جهاني گسترش محيط زيست تحت عنوان (رويارويي با نيازهاي عصر حاضر بدون به مخاطره انداختن منابع نسل آينده براي مقابله با نيازهايشان) مطرح شد و هرروز بر ابعاد و دامنه آن افزوده مي شود تا استراتژيهاي مناسبي پيش روي جهانيان قرار گيرد. تخریب مداوم بیوسفر از طریق بهره برداری بیش از حد و استفاده نادرست از منابع نه تنها توانایی آنرا در تولید منابع اصلی کاهش داده است بلکه امکان تجدید آنها را نیز محدود نموده است . شرط اولیه پاای ماندن اکوسیستم حفظ یکپارچگی وتمامیت ان است چرا که در این حالت می تواند فشارهایی را که از سوی بشر به آن وارد شده جبران نماید و از لحاظ زیستی پویا و مولد باقی بماند .
منابع غیر تجدید شونده هم باید به نحو شایسته ای مصرف شوند که برای نسل های آینده مفید و در دسترس باقی بمانند،بنابراین از این دیدگاه ، اساس طراحی اکولوژیک بر عقب نشینی در این نبرد نیست بلکه در جستجوی راه هایی است که بتواند در حد امکان در طبیعت دستکاری کمتری کرده و از تخریب آن جلوگیری نماید .
به بیان دقیق تر طراحی اکولوژیک را باید مشارکتی سودمند و مولد با طبیعت دانست . به علاوه طراحی اکولوژیک باید فعالیتی در جهت ترمیم،بازسازی و تجدید سیستم های طبیعی باشد.درمعماری سبزهمچون معماری ماندگار ، طراحی با طبیعت به شیوه ای مسئولانه و مشارکتی مثبت است که رسیدن به این دو هدف بزرگترین مسأله ای است که طراحان اکولوژیک با آن موجه اند .
فهرست مطالب
اصول معماری سبز
معماری پایدار در آمریکا با الهام از اشعار مولوی
روشهای رسیدن به معماری پایدار
اصول شهرسازی پایدار
فن آوری و مصالح معماری سبز
معماری ماسوله
معماری پایدار در نقاط چهار گانه ایران
تدابیر معماری سنتی ایران در معماری سبز
بررسی نمونه های خارجی معماری سبز
نورمن فاستر در معماری پایدار
منابع