پاورپوینت کاربرد کامپیوتر در معماری
از زمان خلقت بشر, انسان همواره به فکر پیشرفت تکنولوژی و فناوری برای سهولت کارهایش بوده است.همین امر موجب تلاش بیشتر انسان برای دستیابی به این پیشرفت ها و تکنولوژی ها شد.در قرن های اخیر انسان همواره برای دست یابی به این مهم دست به انقلاباتی زد و پیشرفت های قابل توجهی نیز حاصل شده است.در حوزه معماری رایانه کمک شایانی به روند تحول سرعت و سهولت کار از سیستم دستی قدیمی و وقت گیر به سیستم جدید و امروزی کرده است.پیدایش رایانه و ورود نرم افزارهای معماری به بازار انقلابات قابل توجهی در بخش معماری ایجاد کرد.و کار طراحان و معماران را بسیار آسان نمود.
در این مقاله سعی می نماییم کاربرد کامپیوتر در معماری و مزایای آن را بررسی نماییم.
تاریخ بشریت ، حاکی از تلاش بی وقفه آدمی برای تسلط و بهره وری از مادر طبیعت بوده است . وی با اتکا به قدرتهای خدادادای ، عقل ، خرد و خلاقیت همچنین دستانی ماهر همواره تلاش نموده است تا طبیعت سرکش و قدرتمند را مهار نماید و برای تداوم بقای خویش مورد بهره برداری قرار دهد . او سالیان درازی را در غارها و با حداقل امکانات و ابزار گذراند . ضروریات و الزمات محیطی ، جمعی و فردی کم کم او را به کشف رموز و قوانین حاکم بر طبیعت وادار نمود .
او تلاش نمود تا با دستیابی به بهترین و کارآمدترین ابزارها ، آمال و آرزوها و تمنیات مادی و معنوی خود را تحقق بخشد .
کامپیوتر ظرف مدت کوتاهی به عنوان یکی از پذیرفته ترین ابزار و وسایل در معماری شناخته شد و هم در روند طراحی و هم در عمل روزمره ساختمان سازی و شهرسازی به کار آمد.ما همواره اگاه بودیم که ورود کامپیوتر به عرصه معماری نتایج فراگیر و گسترده ای خواهد داشت گذشته از اینها انقلاب سالهای اخیر در خصوص کامپیوتر صرفا به عنوان یک ابزار مطرح نیست بلکه مربوط می شود به نقش آن در شبکه ارتباط از راه دور در سرتاسر جهان.از بدو خلقت کامپیوتر معماران هنرمندان طراحان رسانه و نظریه پردازان در مورد پیامد های ناشی از گسترش روز افزون کاربرد کامپیوتر دست به تامل زده اند.این موضوع نیاز به تجربه تامل و فضایی برای ازمایش دارد اما دلیل پرسش مداوم چیز دیگر است.امروز ما به این نکته اذعان یافته ایم که که قادر به پیش بینی تبعات انقلاب تکنولوژیک نیستیم .
به یاد داریم که چقدر طول کشید تا مردم بتوانند تغییرات اجتماعی ناشی از انقلاب صنعتی را بپذیرند و اینکه پنجاه سال باید میگذشت تا درباره تاثیر فرهنگی آن شروع به اندیشیدن کنند.هر قدر هم که انسان شکاک و منتقد باشد باز نمیخواهد به داشتن (چشمهایی که نمیبینند) متهم شود.کاری که لوکوربوزیه در کتاب خود به سوی معماری مدرن بدان اشاره کرده است. از سوی دیگر-دستکم از مفهوم تاریخ غیر خطی ده لاندا تا کنون – آگاه شده ایم که تا تکوین نواوریها و اختراعات نیاز به گسترش زمان دارند و دیگر اینکه تاثیراتشان بر روی ساختار جامعه ممکن است کاملا پیش بینی نشده باش.به افراط کشیده شدن مدرنیته که کامپیوتر از موجباتش بود به این معنی است که بازگشت به سنت به مفهومی که پیشتر وجود داشت دشوارتر و دشوارتر میشود: ما بیش از هر چیز باید به انچه آینده به بار خواهد آورد و در اختیارمان خواهد نهاد بیندیشیم.
معماری نیز همچون دیگر شاخه های علوم و حرف بشری، اهداف و وظایفی را برعهده گرفته است و بدین منظور، از مجموعه ای از علوم، فنون، روشها و ابزار و امکاناتی برای دست یابی به آن بهره می جوید. تا چندی پیش معماران برای تهیه نقشه ها و طرحهای خود از قلم، راپید، کاغذ کالک و نظایر آن استفاده می کردند، ولی امروزه این ابزارها جای خود را به رایانه ها و برنامه های رایانه ای سپرده اند .
در سیستمهای سنتی، طراحان، طرحهای اولیه را در مقیاسهای کوچک ( الی ) با دست و یا خط کش تهیه می کردند. سپس دسناتورها (نقشه کشها) وظیفه تهیه نقشه های مدادی دقیق و با مقیاس بزرگتر ( تا ) را برعهده گرفتند. در جریان تهیه نقشه ها ، بارها طرح، از سوی طراحان، کنترل، حک و اصلاح می گردید. و سرانجام پس از کنترل نهایی طراح، اقدام به دسن (مرکبی کردن) آن بر روی کالک می نمودند.